Matka Juurille -hanke

Matka juurille Vakka-Suomi -hanke

Matka juurille -hankkeessa keskitytään juurimatkailun mahdollisuuksiin Vakka-Suomen matkailun kehittämisessä. Vakka-Suomella on rikas historia, upeita kyliä ja kaupunkeja, kiinnostavia tarinoita, kaunis luonto, elävä maaseutu, merenrantaa, saaristoa ja järviä, mutta ei suuria kaupallisia matkailun vetovoima- tai vierailukohteita. On kuitenkin ryhmä, jota Vakka-Suomen historia ja tarinat erityisesti kiinnostavat: juuri- ja kulttuurimatkailijat.

Kaikilla suomalaisilla on juuret maalla; esivanhemmissamme on maatilojen ja kartanoiden piikoja ja renkejä, monilla suvusta löytyy myös merenkulkijoita, tilallisia ja tehdastyöläisiä. Omia juuriaan etsivät kaipaavat tietoa siitä, millaista heidän esivanhempiensa elämä on ollut. Alueen historia voi olla kiinnostavaa myös juurtuville, vastikään alueelle muuttaneille, talon tai kesämökin Vakka-Suomesta hankkineelle. 

Matka juurille -hankkeessa luodaan juurimatkailuun perustuva toimijaverkosto Vakka-Suomeen. Hankkeen tärkeimpänä tehtävänä on kartoittaa potentiaalisten toimijoiden kiinnostusta sekä sitä, mitä mahdollista lisäarvoa kukin toimija voisi itse verkostolle tuottaa. Hankkeen toiminta kohdistuu Vakka-Suomen alueella toimiviin yhdistyksiin ja yrityksiin sekä kuntiin. Hankkeen tuloksena syntyy verkosto ja brändiaihio sekä tulevaisuuden toimintaa luotsaava toimintasuunnitelma, konsepti. Toimintasuunnitelma vastaa siihen, miten juurimatkailua tuotteistetaan ja markkinoidaan tulevaisuudessa. Toimintasuunnitelmassa hahmotellaan myös, miten verkoston toiminta ja sen rahoitus jatkossa järjestetään. )

Missä ja milloin?

Hanke toteutetaan Kustavin, Laitilan, Pyhärannan, Taivassalon, Uudenkaupungin ja Vehmaan alueella maaliskuun 2023 ja maaliskuun 2023 välisenä aikana. 

Hankekoordinaattori
Tiina Hero
Puh. 044 5461674
tiina.hero@gmail.com

Hankeviestintä
Teija Leino
Puh. 050 5688 710
teija.leino@itello.fi

Rahoittajat:

Jaa sisältö: